Expositie ‘KANT EN KLAAR’
                                          aquarel met maat en draad!

25 en 26 oktober van 11.00 - 17.00 uur in het Ubbergs (witte) Kerkje,
Rijksstraatweg 38 in Ubbergen

 

Soms denk je wel eens ‘wat is dit nu weer’. Zoals nu, aquarel en kantkunst, wat moet ik me daar bij voorstellen?
Een Aquarel die aan een draadje hangt?
Nou ken ik Margo van Vegchel als een inspirerende kunstenaar, en nu zijn het er twee, dochter én moeder, dus dacht ik ‘toch maar eens gaan kijken’.

Moeder en dochter hebben verschillende carrières, de een is professioneel kunstenaar in aquarel en de ander is vanuit hobby gaan kantklossen en heeft daar kantkunst van gemaakt. De weg van kant naar kunst van moeder is een pad dat ook haar dochter heeft gevolgd. Eerst het ambacht in de vingers krijgen en dan komt de creativiteit om vaste patronen los te laten en zelf vorm te geven aan het werk. Dan kan ambacht uitgroeien tot kunst!

In de expositie ‘Kant en Klaar’ laten de van Vegchels ieder hun eigen werk zien, en extra bijzonder, ook werk dat ze samen hebben gemaakt.

Moeder Margreet toont ruimtelijke objecten en halsversieringen. Heel fijn werk met sierlijke lijnen en mooie kleuren dat groots overkomt. Je ziet dat veel werk, liefde en creativiteit achter zit.

Dochter Margo zwerft met regelmaat met haar schetsboek door het Groesbeekse landschap. Als aquarellist vindt ze zichzelf steeds opnieuw uit. De kriebels en krabbels uit haar schatboek heeft ze afgelopen periode in haar atelier omgezet in kleurrijke landschappen, omlijst met veel wit. Als tegenhanger voor het wit gebruikt ze collagevlekpatronen. Ze noemt het een combinatie van een teken- en schilderhand.

Na de succesvolle expositie in 2010 zijn Margo & Margreet samen doorgegaan met aquareldraadkunst. Deze bijzondere samenwerking levert weer bijzonder werk!

‘Ubbergse (witte) kerkje, 25 & 26 okt., zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Rijksstraatweg 38 in Ubbergen. De entree is gratis en de koffie ook!

Meer info www.ateliervanvegchel.nl

Foto's van kunstwerken uit de eerste expositie van 2010.